— Hvis jeg er på byen en kveld, kan det hende at det kommer ungdommer bort til meg som jeg kjenner fra de var bitte små og gikk hos meg i lekeklubben her, forteller hun.

Vestre er et velstelt og aktiv borettslag som er hedret for godt arbeid.

— Vi har mange miljøtiltak. Lekeklubb for de aller yngste, miljøverksted for de i midten og juniorklubb for de største barna. Vi arrangerer diskotek, har juleverksted og et stort arrangement med innleid band og digert bål på sankthansaften. Alt i regi av borettslaget, forteller Monsen.

Dugnad har stått sentralt i utviklingen av borettslaget i Vadmyra siden de åtte lavblokkene og den ene høyblokken sto ferdig med i alt 406 leiligheter i 1971. Fortsatt bor mange av dem som flyttet inn i 1971 i borettslaget. Og Monsen gleder seg over at unge som har vokst opp her kommer tilbake når de er klare til å etablere seg.

Grusbane, lekeapparater, egen lekepark, fine beplantninger, benker og bord. Grøntområdet mellom blokkene er en egen liten oase.

Og hele borettslaget fremstår som svært godt vedlikeholdt.

— Dugnad, forteller Monsen. Hver blokk har egen tillitsvalgt som har ansvaret for dugnadskassen, og de står ganske fritt i hvordan de vil bruke den. Derfor finner vi for eksempel helt nymalte inngangspartier. Og på fellesdugnader prøver de å trekke med så mange som mulig.

— Vi er spesielt påpasselige med å trekke ungene med. De får et nærere forhold til det vi gjør da. Når de har plantet noe selv, vil de passe på at andre barn ikke river opp eller ødelegger plantene for eksempel.

Vestre Borettslag har også opplevd en solid verdiøkning på leilighetene.

— Jeg kjøpte en treroms til 250.000 kr i 1987. Nå omsettes leilighetene her for godt over millionen, forteller Monsen.

Og spredningen både i alder og bakgrunn er stor blant beboerne. Det er Monsen glad for.

— Vi arrangerer forresten blåtur for pensjonistene våre hvert år. I år har vi femtenårsjubileum - og da drar vi med båten til Danmark. Det blir stas.

TILTALENDE: En mystisk figur som egger fantasien står midt på grøntområdet i Vestre borettslag.<P/>FOTO: KNUT EGIL WANG
KREATIVT: En grå betongvegg er dekorert med fantasifulle figurer. En av beboerne spurte om lov til å lage et maleri på veggen. Et populært innslag.<P/>FOTO: KNUT EGIL WANG
GODT MILJØ: Torunn Monsen, styreleder og daglig leder i Vestre Borettslag i Vadmyra er stolt over alt beboerne har fått til med felles innsats, som lekeapparatene som er satt opp, vedlikeholdes og males på dugnad.<P/>FOTO: KNUT EGIL WANG