Prisen ble delt ut i Tønsberg torsdag kveld i forbindelse med årsmøtet til Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Sjefredaktør Hans Erik Matre og administrerende direktør Olav Mugaas mottok utmerkelsen på vegne av Aftenposten.

— Årets kandidat pekte seg ut, og i grunnen var valget enkelt, sier juryleder Ingrid Lohne, MBL.

- Med bravur I sin begrunnelse for kåringen påpeker juryen at «sjelden har en avis spadd så dypt og kommet opp med et så forfriskende resultat. Et stort ærverdig mediehus har endret kurs, format og utseende».

— Dette er ikke bare en fysisk omlegging, vi kjenner også eimen av en omfattende mental loftsrydding parallelt med forandringer i formen. Med bravur har bedriften klart den formidable oppgaven å konvertere fra fullformat til tabloid uten å miste sin sjel på veien. Tvert imot, har Aftenposten klart å tydeliggjøre sitt særpreg, og befester nå sin rolle som en av landets viktigste dagsaviser, heter det videre i juryens begrunnelse.

Fem priser

I alt ble fem priser delt ut under årsmøtemiddagen.

Sjefredaktør og administrerende redaktør Torry Pedersen i VG Multimedia mottok prisen for Årets Nasjonale Nyhetsnettsted, mens sjefredaktør Hans Arne Odde i Drammens Tidende mottok prisen for Årets Lokale Nyhetsnettsted.

Jan Vincens Steen, som er leder for Avis i Skolen i Norge, delte ut den nyinnstiftede prisen AiS-Entusiasten til Fridthjof Jacobsen i Sandefjords Blad som, til tross for at han er blitt pensjonist, fortsatt reiser rundt i skolene for å oppmuntre barn og unge til å lese avis. Jacobsen begynte i Sandefjords Blad i 1952, siden 1970-tallet har han vært engasjert i Avis i Skolen.

Siste premie gikk til Oslo TV for Norges beste lokal-TV-program for programserien «Klansliv» – om Vålerenga Fotballklubb.