Allerede lørdag begynte de rundt 70 afghanerne som jobber for Afghanistankomiteen å fjerne klistremerker og skilt som kunne knytte dem til Norge, og de holder en lav profil, forteller Rune Fimreite, daglig leder i Afghanistankomiteen til NTB.

I tillegg til hovedkontoret i Kabul har Afghanistankomiteen drevet prosjekter i Faizabad-området, lengst nordøst i landet og Ghazni-provinsen.

– Våre folk har det bra, og som afghanere opplever de seg ikke truet, men vi har tatt våre forholdsregler, sier Fimreite.

– Vi trappet opp beredskapen allerede lørdag da vi så at ting kunne være i emning, sier han. I Faizabad-området var det i helgen demonstrasjoner, og komiteens ansatte gikk raskt i dialog med den norske ambassaden og observerte tett det som skjedde.

Afghanistankomiteen har drevet prosjekter i dette området i en årrekke, og har blant annet bygget en stor andel av provinsens skoler, bruer og veier, samt drevet et stort miljøprogram.

Fimreite hadde mandag ettermiddag ikke fått noen meldinger fra hovedkontoret i Kabul, noe som tydet på at alt var rolig.