Talsmannen for afghanerne Zahir Athari opplyste torsdag kveld at mange er sterkt misfornøyd med regjeringens handlemåte etter at sultestreiken ved domkirken i Oslo ble avblåst tirsdag kveld

– Vi protester på det sterkest mot at regjeringen nå bryter de løftene som gjorde at vi avbrøt sultestreiken mandag kveld. Vi hadde ventet oss mer av regjeringen i et land som Norge, sier Athari.

– Dersom den prosessen som vi ble forespeilet ikke engang er verdt papiret som brevet fra departementet er skrevet på, må vi for vår del vurdere om vi må gjenoppta sultestreiken igjen, skriver han i en pressemelding.

Et av forholdene som det reageres hardt på er at allerede fredag sendes to afghanske asylsøkere ut av landet. Dette til tross for at advokat Cecilie Schjatvet har begjært at mennene ikke sendes ut så lenge de har klaget på vedtaket om tvangsutsendelse.

– Begge disse deportasjonene er i strid med lovnaden som ble gitt, også den at de skulle få anledning til å få gjenopptatt sine saker, sier Athari.

– Vi begjærte at utsendelsen av de to skulle stanses, men Utlendingsnemnda mener det ikke foreligger nye opplysninger i saken og mener de skal sendes ut. Det som er spesielt er de har fattet vedtak om utsendelse, men har sagt at de skal begrunne dette senere, sier Schjatvet.