Hovedkontakten til den nå drepte 13-åringen sier til Adresseavisen at hun advarte mot at 13-åringen skulle sendes hjem til faren sin. Forrige fredag fikk han likevel dra hjem, og to dager senere var han drept.

– Etter en samtale med moren hans forrige onsdag skrev jeg i loggen at han ikke skulle sendes hjem på en uke, sier Merethe Skaug Arnesen, som har vært guttens hovedkontakt siden han flyttet inn på Catharinasenteret i midten av januar.

Det ble ansett som utrygt for gutten å sendes hjem etter at situasjonen hjemme hadde tilspisset seg, og guttens mor og søsken oppholdt seg på et krisesenter.

Vet ikke hva som har skjedd

I en annen logg skal hun ha skrevet at faren drapstruet 13-åringen i forbindelse med en telefonsamtale i mai.

Verken Skaug Arnesen eller sosionom Baba Danyagiri, som også har hatt god kontakt med 13-åringen, var på jobb da gutten ble sendt hjem, men loggene som skrives skal i utgangspunktet leses.

– Flere visste også om at han ikke skulle sendes hjem. Jeg vet ikke hva som har skjedd. Jeg har spurt, men ikke fått svar, sier hun til Adresseavisen.

Kjente til drapstrussel

Barnevernet i Trondheim har tidligere uttalt at de ikke har sett signaler på hvordan de kunne håndtert saken annerledes.

Leder ved Ressurssenteret for barn og unge i Trondheim kommune, Morten G. Mørkved, bekrefter ovenfor Adresseavisen at han kjente til drapstrusselen fra faren.

– Loggen gir uttrykk for at vi ikke er sikre på hjemmesituasjonen, noe vi har diskutert hele tiden. Men jeg klarer ikke å finne i loggen at han ikke skal sendes hjem til far. Det står at han ikke skal flytte hjem til far, noe han ikke kan ettersom han er plassert på senteret etter et vedtak fra barnevernet. Men det er ikke det samme som at han ikke kan besøke han, sier Mørkved til avisa.

ÅSTEDET: Her ble den 13 år gamle gutten drept.
Kallestad, Gorm