Ifølge den amerikanske fotmedisinske foreningen er flipflopene med sin enkle konstruksjon og tynne såle årsak til flere fotskader og skliulykker.

– De som går i dårlig konstruerte flipflops kan pådra seg smertefulle plager i fotbuen, betennelser og forstuede ankler, sier foreningens talsmann Ross Taubman. Han anbefaler solide flipfloper i skinn.

Et tidlig signal om fotskader er om man opplever en tilstand der musklene i tærne forblir sammentrukket, etter å ha holdt foten på plass i sandalen. Andre tegn er ømme blemmer og gnagsår mellom tærne.

Foreningen oppfordrer folk til å bytte ut slitte flipfloper, og ikke bruke sandalene dersom man skal gå en lengre tur eller trener. Det anbefales heller ikke å bruke flipflopene når man klipper gresset.

En svensk fotortoped tar imidlertid flipflopfaren med større ro. Hun sier det ikke finnes forskning som viser at flipfloper er spesielt skadelige.

– Det som gjør vondt og er ubehagelig for føttene skal man la være, og det som kjennes godt skal man fortsette med. Man skal velge med fornuft. Om det kjennes vondt ut å gå i flipflops skal man velge en annen sko, sier Anna Skog, som jobber ved Nacka Närsjukhus.