De tre personene, en kvinne på 25 og to menn på 17 og 48 år ble funnet døde i en bygning i Våler sentrum mandag. Politiet har mistanke om at alle er døde etter inntak av det morfinbaserte medikamentet Dolcontin, en medisin som ofte brukes som smertestillende på kreftpasienter.

— En 48 år gammel mann ble funnet død i et anneks ved 6-tiden mandag morgen. Mandag kveld ble kvinnen på 25 og 17-åringen funnet i en leilighet i bygget som er i tilknytning til annekset, sier politiførstebetjent Hans Johan Finne ved Våler lensmannskontor til NTB.

Politiet tror de tre kan ha fått i seg legemiddelet Dolcontin. Tabletter av denne typen ble også beslaglagt på stedene der de døde ble funnet.

— Jeg kan bekrefte at gutten på 17 år og kvinnen på 25 år trolig er døde av legemiddelet, opplyser Finne.

Det er ikke brakt på det rene om 48-åringen også er død etter å ha tatt dette stoffet. 48-åringen skal ifølge politiet har vært alvorlig syk.

Politiet gikk mandag ettermiddag ut og knyttet dødsfallene til et innbrudd på sykehuset i Elverum natt til fredag. Dette gikk de senere tilbake på. Ifølge lensmann John Wold er politiet usikre på hvor medikamentene stammer fra, men de er ikke fra innbruddet.

— Vi må nå jobbe med å finne ut hvor pillene stammer fra, sier lensmann John Wold i Våler til NTB.

Det er ikke første gang at noen er døde av dolcontin i Norge. Legemiddelet er utbredt i rusmiljøene.

(NTB)