Om temaet ikke er nytt, er det likevel høyaktuelt nå som sommerferien straks er over: Hvilke bilder av barna sine bør foreldre være forsiktige med å legge ut på Internett? Og hvilke nettsteder er trygge?

Det er velkjent at feriebilder av nakne, eller halvnakne barn, står i fare for å kunne plasseres i en helt annen kontekst enn hva de opprinnelig er, dersom bildene kommer uvedkommende i hende.

— Det finnes eksempler på at politet har funnet deler av vanlige familiebilder i barnepornografisammenheng, sier David Lageröf i Ecpat til Aftonbladet.se.

Han arbeider i det globale netteverket mot seksuell utnyttelse av barn sin svenske avdeling.

- Bruk Facebook Lagerlöf mener foreldre generelt sett bør være mer restriktive i forhold til å legge ut bilder av barna sine. Og dersom de ønsker å legge ut bilder, så bør de holde seg unna blogger og åpne hjemmesider.

I stedet bør de bruke mer lukkede samfunn som Facebook, der man selv kan bestemme hvem som har tilgang på bilder og annen informasjon som legges ut.

— Å legge ut alle barnebilder på en helt åpen hjemmeside, er som å la det private familiealbumet ligge tilgjengelig for alle nede på t-banestasjonen, sier han.

Lagerlöf undestreker likevel at foreldre heller ikke må bli for paranoide, og at det dreier seg om å bruke sunn fornuft.

Familienettsamfunn med nye regler På Sveriges største foreldrenettsamfunn Familijeliv, som har over 120.000 registrerte brukere, er det nå innført regler mot bilder av avkledde barn.

— Det må gjerne være badebilder, men bildene kan ikke vise nedre halvdel av kroppen dersom barna er nakne, sier Hanna Högberg i Familjeliv til Aftonbladet.se.

Etter det hun kjenner til har det så langt ikke forekommet misbruk av bilder som er lagt ut i nettsamfunnets fora, men at Familjeliv har valgt å gjøre det på denne måten for å være på den sikre siden.

Si din mening i kommentarfeltet under!