JON TUFTO jon.tufto@bergens-tidende.no

Staten har drept 300.000 barn siden 1979. Vold avler vold, så før eller siden vil det eksplodere, sier abortpresten. Knudsen tror frustrerte menn vil stå fremst i terroren mot legene. Fedre som opplever at barnet deres blir drept. Vi hadde en sak for noen år siden, der den såkalte barnefaren fra Bærum gikk til sak for å hindre en kvinne i å abortere hans barn. Saken endte med at kvinnen fikk ta abort. Det er klart at slik frustrasjon må føre til vold, sier han.

«Forståelig» Knudsen vil ikke forsvare vold mot leger som utfører abort, men mener det er forståelig om folk griper til våpen. Det er i statens interesse å fremstille oss som farlige, så vi kommer nok til å få skylden for volden, vi som retter søkelyset mot statens fosterdrap. De oppfatter aksjonene våre som en trussel, sier han. Knudsen trekker frem at han ble arrestert da han holdt en fredelig demonstrasjon på gaten under Lillehammer-OL i 1994.

Ikke-voldelige Vi er ikke farlige, vi er konsekvent ikke-voldelige, sier Knudsen, med henvisning til den fengslede presten Ludvig Nessa og andre likesinnede. Hva synes du om dem som dreper abortleger i USA? Jeg synes det er helt forferdelig. Det er forferdelig med drap på barn, og det er forferdelig å drepe leger. Men det er forståelig at slikt skjer. Det oppstår en voldsspiral når staten dreper barn, sier Knudsen.