De to selskapenes styrer godkjente onsdag avtalen som innebærer at det A-presse-eide ANB formelt blir kunde av NTB, og dermed mottar NTBs nyhetstjeneste for distribusjon til sine aviskunder i A-pressekonsernet. ANB vil fortsatt håndtere alle kundeforhold overfor A-pressens aviser.

Nyheten ble mottatt med skuffelse blant de ansatte i ANB.

– Vi er ikke akkurat lykkelige, men dette har ligget i kortene en stund, så vi var ikke helt uforberedt. Men det er trist at all jobben vi har lagt ned i å bygge opp ANB som nyhetsbyrå har vært forgjeves, sier fungerende klubbleder i ANB, Thomas Hildonen, til NTB

Som en del av avtalen overføres åtte årsverk fra ANBs nyhetsredaksjon til NTB.

– Vi vet ikke hvem som skal overføres til NTB eller hva de som blir igjen skal gjøre. Situasjonen er preget av usikkerhet, sier Hildonen.

Lettet og fornøyd

De ansatte i NTB reagerte med glede og lettelse da de ble informert om nyheten på et allmøte onsdag ettermiddag.

– Folk er lettet. En lang prosess er over, og NTB har styrket sin posisjon For oss er denne avtalen svært positiv, sier klubbleder Nina Haabeth.

Hun ser fram til å få de åtte ANB-journalistene inn i staben.

– NTB vil bli klart styrket, og det tror jeg kundene våre vil merke, sier hun.

– Hører naturlig hjemme

NTBs sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt og hans kollega Hallgeir Westrum i ANB sier i en felles uttalelse at de er meget godt fornøyd med avtalen.

– Vi er meget godt fornøyd med at A-pressens aviser igjen vil benytte innhold fra NTB. Dette er aviser som naturlig hører hjemme i NTB-fellesskapet. A-pressen er også en av de største eierne i NTB, og samarbeidet harmonerer dermed også med eierskapet, sier Bjerketvedt.