Lastebilsjåføren er en 83 år gammel mann med adresse i Kinsarvik. Han fikk alvorlige ansikt-, brudd og hodeskader i kollisjonen. 83-åringen kom til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse klokken 15.

— Tilstanden er stabil, og mannen vil bli operert senere. Etter forholdene står det bra til med ham, opplyser informasjonssjef Tonje Grave ved Ullevål til bt.no ved 19-tiden fredag kveld.

Usikret planovergang

Ulykken skjedde på en usikret planovergang mellom Torpo og Gol.

— Vi hadde en dødsulykke på den samme planovergangen for noen går siden. Det er verken lyssignal eller bom på stedet, bare to porter som ofte står åpne, sier lensmann Sverre Lesley Mostue ved Ål lensmannskontor til bt.no.

Like øst for stasjonen

— Lastebilen ble liggende slengt til venstre for Signaturtoget etter ulykken. Politi og ambulanse kom raskt til stedet, opplyser bt.no sin medarbeider Kari Fauskanger, som var om bord i toget da ulykken skjedde.

— Vi fikk svært god informasjon fra NSB om hva som skjedde, sier Fauskanger.

En annen passasjer, Tor Magnesen (24) beskriver sammenstøtet slik:

— Vi merket at toget kjørte inn i et eller annet, men krasjet var så lite kraftig at jeg trodde vi hadde truffet en elg. Etter kort tid fikk vi opplyst at toget hadde kjørt inn i en lastebil, sier Magnesen til bt.no.

— Det var 212 passasjerer om bord i toget. Ingen av dem er kommet til skade, sier informasjonsvakt Åge-Christoffer Lundeby i NSB til bt.no.

NSB bestilte busser som skulle stå klar på Gol dersom togsettet ikke kunne fortsette turen til Oslo. Men passasjerene slapp å dra med seg bagasjen over i bussene, for togsettet ble klarert for å fortsette ferden mot Oslo.

Klokken 1310 satte toget seg i bevegelse igjen, en time og 57 minutter forsinket.

Lundeby opplyser at ulykken ikke har ført til store forsinkelser for andre tog på Bergensbanen.

Signaturtoget fikk slått hull i glassfiber froneten.
FOTO: SIGMUND KRØVEL-VELLE