Av de 1.473 med vandelsanmerkninger, er 937 registrert med anmerkninger som gjelder trafikk, herunder fartsbøter. 226 er registrert med forhold som gjelder orden, 81 er registrert med forhold som gjelder vold, 87 har anmerkninger på narkotika og 111 er registrert med forhold som omfatter tyveri, underslag og bedrageri.

Vandelskontrollen omfatter forhold som ligger ubegrenset tilbake i tid. Ingen av de kontrollerte er registret i staffe— og bøteregisteret for drap eller voldtekt.

– Vi har foretatt en rundvask i bransjen og hovedinntrykket er at det ikke er grunn til stor bekymring. Vi skal huske på at dette er forhold som kan ligge langt tilbake i tid, og det er ikke noe krav om plettfri vandel blant vektere, sier politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet varsler nå årlige vandelskontroller i vaktbransjen.

Diskutèr saken her:

Vandelen blant vektere er ikke så ille som mange tror, mener politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt. Mandag la han fram en rapport som viser at 1.473 av 8.530 vektere har en eller flere vandelsanmerkninger. I midten: Petter Furulund fra NHO.
Heiko Junge/SCANPIX