Den bisarre nabokrangelen fant sted i Groruddalen i fjor sommer. En av 81-åringens naboer var ute på balkongen og ristet et teppe fullt av hundehår. Den eldre mannen, som var ute på sin egen balkong, fikk hundehår i ansiktet og nesen, skriver Aftenposten.no.

– Jeg fikk en plagsom luftveisinfeksjon på grunn av hundehårene, fortalte 81-åringen i Oslo tingrett forrige uke.

Samme dag ringte mannen på den kvinnelige naboens dør for å snakke om hårene som falt. Men hun ville ikke snakke. Da skrev han «vov-vov» på døren hennes med sprittusj, forklarte han i retten.

Et møte mellom partene, i regi av styret i borettslaget, førte ikke frem. 81-åringen tok derfor saken i egne hender. Han blandet hundehår og spytt i en gjennomsiktig pose og la posen på dørmatten til den fornærmede naboen og moren hennes.

– Meningen var selvsagt at de skulle se den, forklarte mannen i retten.

Og det gjorde de. Saken ble anmeldt til politiet. Retten konkluderer nå med at 81-åringens handling var «hensynsløs» og at handlingen krenket naboenes fred.

Mannen ble dømt til å betale 3.000 kroner i bot og 1.000 kroner i saksomkostninger. Han vil anke dommen til lagmannsretten.

– Han mener at han ikke har handlet uberettiget. Han mener at han er den skadelidende i saken, sier mannens forsvarer, advokat Heidi Ysen. (©NTB)