– Tyveriet ble oppdaget onsdag formiddag av en turgåer som har en fast rute langs en skogsbilvei. De åpnede pallene med medisinene lå langs veien, opplyser lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal til NTB.

Han forteller at cirka halvparten av partiet er på avveie, og politiet advarer publikum mot å ta medikamenter som de ikke er helt sikre på hvor stammer fra. De stjålne medikamentene omfatter «alle mulige» typer medisiner, fra veksthormoner, narkotiske stoffer til kreftmedisin m.m. Mange av tablettene er ikke merket.

Politiet ber også folk melde fra, enten til dem eller til Norsk Medisinaldepot, hvis de kommer over mistenkelige medikamenter som de tror kan stamme fra det stjålne partiet.

Ikke merket

Medikamentene befinner seg i pakker og det var tydelig at tyvene var i ferd med å sortere dem. Men det er svært vanskelig å finne ut hva alle pakkene inneholder, fordi mange av dem ikke er merket. Det kan også befinne seg ulike typer medisiner i samme glass.

– Dette var jo medikamenter som skulle destrueres, sier Mjøsund.

Medikamentene er gått ut på dato, og samlet inn fra sykehus og pårørende til avdøde mennesker.

Eksepsjonelt

Tyveriet fant sted en gang mellom klokka 17 tirsdag ettermiddag og onsdag morgen. Turgåeren som har sin faste rute til samme tid hver dag, så ingenting til tyvegodset på sin rute tirsdag.

Ifølge lensmannen er det første gang det har skjedd et slikt medisintyveri i dette omfang. Det dreier seg om fire paller på 200 kilo hver.

– Dette er helt eksepsjonelt, og det er all mulig grunn til å rette en advarsel til folk. Vi vet fra før at det eksisterer et marked for illegale medisiner i Norge, sier Mjøsund.