Riktignok inneholder den enkle reseptfrie salven aldri så lite antibiotikum. Ellers består det ifølge varedeklarasjonen av vaselin, flytende parafin og litt klorheksidin. Det mest kan vi altså finne mellom malerspannene i de fleste kjellere.

Litt plunder og søl blir det selvfølgelig. Og det er nok derfor de fleste av oss i stedet velger å kjøpe en fem grams tube til 39,50 kroner. Nesten 40 kroner er da ikke all verden for en vare. Men smatt på kiloprisen. 7900 kroner nærmer seg vel prisen på de edleste metaller. Og det er da ingen av oss som får febertokter og er villig til å bite av oss høyre armen for å grave frem noen gram med Bacimycin.

Men etter at en av våre lesere ringte og gjorde oss oppmerksom på kiloprisen for dette nokså enkle og hverdagslige produktet, har jeg bestemt meg. Jeg skal likevel ikke kaste de halvklemte gamle tubene jeg har liggende sammen med størknet lim, rustne skruer og gammel skismurning i en skoeske ute i boden.

Velger du å kjøpe 15 grams tube koster den 63 kroner og kiloprisen går ned til 4200 kroner. Det skal de ha på Svaneapoteket, og på Vitus Apotek på Torgalmenningen. Kvantumsrabatten er upåklagelig.

Likevel snakker vi om kilopriser som burde friste noen hver til en karriere som salvekokere. Det burde ligge god butikk i å selge Bacimycin i løs vekt fra spann stående på et lite campingbord på Fisketorget.

Det skulle heller ikke være den store faren ved å selge produktet. Eneste forsiktighetsregelen som følger med den lille dyrebare tuben er at: «Bacimycin må ikke brukes i øret». Det burde være overkommelig å advare mot, med en liten plakat på spannet. For den saks skyld kan man helt gratis gjøre oppmerksom på at man ikke bør smøre for tykke lag inn på selve øyet.

HVOR MYE KOSTER DETTE Å LAGE TRO? Denne 5 grams tuben med Bacimycin har en kilopris på 7900 kroner. Kan noen finne ut hva den koster å lage? Den inneholder vaselin, flytende parafin, litt klorheksidin og aldri så lite antibiotikum (bacimycin).