Det er uvanlig at et slikt ord brukes i en drapssiktelse, skriver VG.

«20-åringen er siktet for å ha forvoldt en navngitt person skjæreskader slik at han døde i en leilighet i Oslo mandag kveld», heter det i siktelsen.

Politiet vil ikke kommentere ordlyden. Tidligere er det blitt kjent at 78-åringen ble funnet i en blodpøl i leiligheten på Rodeløkka.

20-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon fram til 14. juli. Han har innrømmet å ha forvoldt en annen manns død.

Uklart avhørstidspunkt

Utover er kort samtale med politiet tirsdag ettermiddag, er den drapssiktede formelt ikke avhørt på grunn av hans psykiske tilstand.

– Når våre planlagte avhør av en eller annen grunn ikke finner sted, avtaler vi ikke nytt med en gang. Vi ser hvordan det passer inn, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo-politiet til NTB.

Når avhøret kan gjøres, er avhengig av den siktedes kondisjon framover, opplyser Abrahamsen.

Motivet for drapet er fortsatt ukjent, og politiet får ikke klarhet i det før de har snakket med 20-åringen.

Slet psykisk 20-åringen som er siktet for drapet, skal i flere år ha slitt psykisk. Han var også i flere år tilknyttet barnevernet, skriver Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Arve Ringsbye, ville onsdag ikke kommentere sin klients tilstand overfor NTB, utover at han var i for dårlig form til å møte i fengslingsmøtet.

Retten mente likevel det var greit å idømme ham til varetekt med full isolasjon.

Politiet har tidligere sagt at 20-åringen er kjent for å ha begått noe «småkriminalitet». Ifølge Dagbladet er disse lovbruddene tagging og grovt ran da den drapssiktede bare var 15 år. Sammen med en kamerat skal han ha truet en bussjåfør til å gi fra seg pengevesken sin.

Politiet fortsetter etterforskningen av saken med vitneavhør og tekniske undersøkelser selv om ikke drapssiktede er avhørt.