Kvinnen er påført alvorlige skader etter at hun ble stukket ned ved 21.30-tiden lørdag kveld. De første opplysningene politiet ga til mediene gikk ut på at det var blitt brukt spyd som våpen, men senere er disse opplysningene blitt endret.

– Vi har ennå ikke funnet våpenet, men det kan tyde på at kvinnen ble skadet av en lang kniv eller muligens noe spydlignende, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet kunne søndag ettermiddag fremdeles ikke si noe om hva som kan ha vært motivet bak det brutale angrepet. Den 18 år gamle mannen og den skadde kvinnen skal ikke være beslektet.

Flink hund

Det var kvinnens sønn som meldte fra til politi og ambulanse etter at han fant henne. En effektiv sporhund greide å lede politiet til en adresse et godt stykke unna. Der fikk etterforskerne vite at den siktede 18-åringen hadde blitt kjørt hjem til sin bolig på Jåttå.

– Det var en usedvanlig god innsats fra politihundens side og helt avgjørende for at vi kunne pågripe den mistenkte såpass fort, sier Monsen.

Stavanger universitetssjukehus har opplyst at kvinnens skader er alvorlige, men at tilstanden er stabil. Hun måtte opereres etter at hun ble lagt inn.

Grov skade

Den foreløpige siktelsen mot 18-åringen var søndag ettermiddag grov legemsbeskadigelse. Monsen poengterer at siktelsen er foreløpig og at den kan bli endret til å omfatte andre forhold.

– Vi må avvente utviklingen i saken før vi kan si noe sikkert om hva som skjer videre, sier politiadvokaten.

Den siktede 18-åringen fikk søndag oppnevnt advokat Arvid Sjødin som sin forsvarer. Han skal ha deltatt under avhøret.