• Tanken på at det gikk bra gjør meg varm innvendig, sier 73 år gamle Inge Kavli fra Isfjorden i Romsdal. Torsdag reddet han en seks måneder gammel baby fra å drukne, etter at en personbil kjørte av veien og havnet i sjøen.

Kavli forteller til NTB at han var på vei fra Isfjorden til Åndalsnes for å ta sin faste morgenkaffe sammen med venner, da en mann stanset ham. Mannen kunne fortelle at en bil hadde havnet i sjøen.

— Jeg så en kvinne i sjøen, og hun var ganske medtatt. Jeg hoppet ut i for å hjelpe kvinnen i land, forteller Kavli.

- Babyen!

— Da jeg kom ut til kvinnen, ropte hun: Babyen! Jeg skjønte da at det var en baby med, og at jeg måtte forsøke å komme med ned til bilen som lå på 6-7 meters dyp. Men før jeg kom dit, svømte jeg forbi ulike gjenstander som hadde kommet opp fra bilen, deriblant en slags pose. Jeg trodde det var en teddybjørn eller noe lignende som lå i posen, men det viste seg at der lå ungen. Da var jeg ikke sein om å få ungen med meg inn til land, forteller den spreke pensjonisten.

I mellomtiden hadde moren kommet seg i land på egen hånd. Barnet var bevisstløst, men Kavli fikk liv i barnet. Mor og barn ble hentet av et helikopter fra sykehuset i Ålesund, opplyser lensmannsbetjent Jarle Johnsen i Rauma til NTB. Begge ser ut til å klare seg bra.

God form

Ulykken skjedde ved Nestranda på riksveien mellom Isfjorden og Åndalsnes.

Det var glatt på veien etter at det hadde vært nattefrost. Kvinnen hadde akkurat levert et annet barn i barnehagen, og var på vei hjem med den minste. Trolig har hun selv klart å få barnet løst fra bilen etter utforkjøringen.

At det var Inge Kavli som tilfeldigvis kom kjørende forbi, var et lykketreff. Han er pensjonert jagerflyger og fortsatt i meget god form. Blant annet deltar han årlig i Birkebeineren og er også en dyktig svømmer.

— Jeg tror nok at jeg om nødvendig skulle ha klart å komme meg ned på 8-10 meter, men hvordan det ville ha vært å få ungen løs fra bilen, er et annet spørsmål, sier Kavli som berømmer morens innsats med å få ungen løs.

(NTB)

DAGENS MANN: 73 år gamle Inge Kavli fra Isfjorden i Romsdal reddet en seks måneder gammel baby fra å drukne, etter at en personbil kjørte av veien og havnet i sjøen.
FOTO: SCANPIX