Da Norges Diabetesforbund skulle feire sitt 60-årsjubileum på Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen i går kveld, gikk noe helt galt. På kvelden ble de første medlemmene akutt syke med voldsom diaré og oppkast, og i løpet av natten ble rundt 70 av medlemmene syke.

Ifølge generalsekretær Bjørnar Allgot i forbundet var situasjonen dramatisk da de gikk fra dør til dør på hotellet i natt for å forsikre seg om at ingen lå hjelpeløse på rommene sine.

Dramatisk for diabetikere

— Det har vært en kaotisk natt. Ambulansene har gått i skytteltrafikk hele natten. 31 av medlemmene våre er så langt fraktet til sykehus, sier Allgot, og legger til at akutt sykdom av denne typen kan bli svært dramatisk for diabetikere.

— Når en diabetiker blir så slått ut av sykdom at han ikke klarer å ta vare på seg selv, klarer han heller ikke å regulere blodsukkeret sitt, forklarer han. – Det kan bli dramatisk, og spesielt har vi vært bekymret for de av medlemmene våre som er gravide.

Tror på matforgiftning

Foreløpig har Allgot ikke fått noen bekreftelse på årsaken til sykdomstilfellene, men tror det dreier seg om matforgiftning.

— Høyst sannsynlig er det matforgiftning det dreier seg om, symptomene tyder på det. Kjøkkenet har blitt rutinemessig desinfisert, og hotellet gjør det de kan, forklarer han.

Ifølge NTB ble de som var syke kjørt til sykehus i Oslo, Asker og Bærum, Drammen, Hamar og Akershus. Tilstanden skal nå ikke være alvorlig for noen av dem.

Bergens Tidende/Aftenposten

PER ANNAR HOLM, AFTENPOSTEN