— Tallet er meget høyt. Det er urovekkende at så mange ungdommer blir tatt for narkotikabruk og besittelse på så kort tid, sier Henry Ove Berg, politistasjonssjef i Stavanger til Stavanger Aftenblad.

Den yngste pågrepne var 16 år - den eldste 44 år. Fem er under 18 år. Ni er kvinner. Åtte er fra Sola, tre fra Sandnes, to fra Randaberg, en fra Rennesøy og en fra Time. Flere av de pågrepne er nye for politiet.

Henry Ove Berg mener det er tragisk at narkotikamiljøet er så stort, i tillegg vet han at det fremdeles finnes store mørketall, selv om denne siste aksjonen har røsket godt opp i miljøet. Han tror neppe det har blitt pågrepet så mange personer under tidligere aksjoner.

Rundt 25 tjenestemenn har vært i aksjon og gått på husbesøk. De pågrepne har fortløpende blitt tatt inn til avhør.

Det er ikke gjort store beslag av narkotika i forbindelse med razziaen, men Berg regner med at dette henger sammen med at politi og tollvesen finner mye stoff i Rogaland hele tiden. Politiet har funnet de fleste typer narkotika, som hasj, amfetamin, kokain, marihuana, ecstasy og valium, samt andre ting som må sendes til analyse. Brukerutstyr er også tatt inn.

De pågrepne kommer fra alle samfunnslag. Det er lenge siden politiet gjennomførte en så stor uroaksjon i narkomiljøet, men Berg understreker at politiet hele tiden prioriterer narkotikasaker høyt.