Politiet fikk melding klokken 23.17 om at mannen var hentet opp av vannet utenfor Asnes Camping. En RIB-båt gikk i ring i området.

— Mannen ble funnet og tatt om bord i en annen båt et par hundre meter fra land. Det ble straks satt i verk hjerte- og lungeredning, men han var fortsatt livløs da han ble sendt til Rikshospitalet i Oslo med redningshelikopter, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mannen ble senere på natten bekreftet død, opplyser Aronsen.

51-åringen, som er fra Sandefjord, hadde deltatt i en samling en idrettsforening holdt på en øy i området. I 23-tiden skulle han kjøre den 15 år gamle datteren sin til land. Politiet fryktet derfor først at også hun hadde havnet i vannet og satte i verk en stor leteaksjon.

— Vi visste ikke om han hadde vært alene i båten, men kom etter hvert i kontakt med datteren. Hun fortalte at faren hadde satt henne i land, for deretter å legge ut igjen med båten. Vi har derfor avsluttet letingen, forteller Aronsen.

Politiet har ingen formening om hvordan 51-åringen kan ha havnet i vannet, men opplyser at det ikke er synlige skader på båten. (©NTB)