Bygget for allmennfag ved Laksevåg videregående skole hadde en temperatur på bare 14 grader mandag morgen. Det førte til at rundt 500 elever ble permittert.

Skjedd før

Fyringskjelen hadde stoppet i løpet av helgen, men dette ble ikke oppdaget før mandag morgen.

– Vi slo på viftene med en gang, men det tar tid å varme opp skolen, derfor måtte elvene sendes hjem, sier rektor Aud Eva Bjørdal.

Det er derimot ikke første gang at skolen står uten varme. Mandag for 14 dager siden hadde fyringskjelen slått seg av i det samme bygget, og det var da 11 grader som møtte lærere og elever om morgenen.

– Da sendte vi ikke elevene hjem. Vi var vel ikke helt klar over at det var lovfestet at det skal være minst 16 grader, sier rektor Aud Eva Bjørdal.

Hun forklarer at det var varmt i skolens bibliotek, og at lærerne kom opp med kreative løsninger for at elevene ikke skulle fryse. I dag ble elevene derimot sendt hjem direkte.

Vurderer helge-inspeksjon

– Vi vurderer nå at en av vaktmestrene skal sjekke fyrkjelen i helgen, for å hindre at dette skjer igjen, sier Bjørdal.

Fyrkjelen har to nye vifter, og det er uvisst hvorfor disse har stoppet.

– Vi jobber med saken, sier rektor.

Dommen fra resten av skoleelevene ved Laksevåg videregående er selvsagt klar: Det er urettferdig at allmennelevene fikk fri.

TOM SKOLE: Bygget for allmennfag på Laksevåg videregående skole var tomt for elever i går. - Vi jobber nå for at fyringskjelen ikke skal stoppe igjen, sier rektor Aud Eva Bjørdal.
TOR HØVIK