– Offeret får behandling på Akershus universitetssykehus og er ved bevissthet. Forhåpentlig går dette bra, sier operasjonsleder Trond Aune i Romerike politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at offeret skutt i den høyre foten i tillegg til å ha blitt slått i bakhodet med et balltre. Balltreslagene har trolig påført mannen de styggeste og mest alvorlige skadene.

Ahus opplyste søndag kveld at tilstanden til 41-åringen var stabil, men ville ikke kommentere skadeomfanget ytterligere.

Melding om bråk

Det var klokka 20.17 søndag kveld at politiet på Romerike fikk melding fra bekymrede naboer om bråk i en leilighet i en boligblokk på Strømmen. Kort tid etter ble mannen som bodde i leiligheten, det 41 år gamle offeret, funnet skutt og stygt forslått ved bilen sin utenfor boligblokken.

– Vi er på jakt etter en bil med to menn og en kvinne som stakk fra stedet etter hendelsen, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle.

Politiet kjenner ikke identiteten til de tre mistenkte, men etterlyste søndag kveld det som trolig er en sølvgrå Audi 100 eller eldre Audi A6 sedan.

Avhører vitner

Sju-åtte vitner ble søndag kveld brakt inn til avhør av politiet. Mæle er ordknapp om den videre etterforskningen.

– Vi vet egentlig ikke så mye om de antatte gjerningspersonene ennå, så vi etterforsker bredt, sier Aune.