Fire personer fikk lettere skader, blant dem en brannmann, under brannen i den kommunale bygården. Totalt ble 67 mennesker evakuert ved 4-tiden natt til lørdag.

Taket raste sammen Beboerne i den ene oppgangen kan flytte inn igjen, mens resten må vente på ubestemt tid. Taket på bygningen raste sammen, og store deler av loftsetasjen ble totalskadd.

Brannvesenet melder ellers om store vann— og røykskader. Flere biler som sto parkert utenfor gården, ble også skadd.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen, men mener de vet i hvilken del av huset den oppsto.

Alle ble evakuert Evakueringen gikk greit. Vi er sikre på at vi fikk ut alle som var i bygningen, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Da politi og brannvesen fikk melding om brannen klokka 03.40 natt til lørdag, ble det opplyst at det brant i en leilighet i 4. etasje. Da brannvesenet kom fram, hadde brannen spredt seg til trappeoppgangen, forteller underbrannmester Bjørn Granlund til NTB.

Ikke mange minuttene senere hadde brannen slått gjennom taket på den femetasjes bygården. Røykdykkere fra brannvesenet startet umiddelbart evakuering av beboerne. Hver enkelt leilighet ble saumfart for å forsikre seg om at alle kom seg ut.

Taket raste sammen Brannvesenet forteller at de fikk kontroll med brannen og gikk over til etterslokking ved 6-tiden lørdag morgen. Da hadde taket i den store bygården rast sammen. Ifølge brannvesenet var det imidlertid aldri fare for at brannen skulle spre seg til nabogårdene.

De evakuerte beboerne ble midlertidig tatt hånd om i en kafé i nærheten. De som ikke hadde familie eller venner å dra til, ble deretter innlosjert på hotell.NTB

Brannvesenet fikk kontroll over brannen i en bygård i Schweigaardsgate i Oslo natt til lørdag. 67 personer ble evakuert. Hans Moe (t.v.) og Nadia Curavic var på vei hjem fra en tur på byen og håpet at brannen ikke hadde spredt seg til leiligheten deres i tredje etasje, og at bildene av familie og venner var intakte. Foto: Erlend Aas, SCANPIX