Den pågrepne 40-åringen blir i løpet av søndag avhørt.

— Vi har plassert ham i arresten nå på morgenkvisten, men det er for tidlig å si når vi kan avhøre ham. Han har ikke sovet, og vi må vurdere tilstanden først. Men avhør er ett av de første og mest sentrale gjøremålene våre for dagen, sier jourhavende politiadvokat Knut Kolloen i Telemark politidistrikt til NTB.

Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet, men det vil skje først mandag eller tirsdag, ifølge Kolloen.

Meldte fra selv

Det var 40-åringen selv som varslet AMK-sentralen natt til søndag om at han hadde skadd kjæresten sin i leiligheten hennes på Notodden.

— Vi fikk melding fra AMK-sentralen klokken 2.40 og rykket ut til en leilighet, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

— Der fant vi begge to. Ambulanse var på plass kort tid etter, og den 30 år gamle kvinnen ble kjørt til Notodden sykehus. Hun hadde alvorlige skader, forteller Aaltvedt.

Klokken 5.25 meldte sykehuset at kvinnen var erklært død.

40-åringen, som er bosatt i Kviteseid, ble pågrepet i leiligheten og framstilt på legevakten i Skien før han ble tatt med videre til sentralarresten i Skien.

Kranglet på byen

En av politiets patruljer var i kontakt med paret klokken 1 natt til søndag. De hadde da kranglet under et besøk på byen, men valgte å gå hjem til kvinnens leilighet sammen, opplyser politiadvokat Helge Bolstad.

Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke klarlagt, men politiet har innledet teknisk og taktisk etterforskning i saken.

Ifølge politiet ble det ikke brukt våpen eller andre typer redskap.

— Vi vet ikke hvordan drapet har skjedd, sier Kolloen.

Politiet skal søndag forsøke å finne ut om noen kan ha opplysninger i saken, og eventuelt avhøre vitner som kan ha noe å bidra med.

— Vi skal også ta prøver av den døde kvinnen og av den pågrepne mannen. Analyser vil gi svar på om de kan ha vært påvirket av noe. Men det er for tidlig å si noe nå, sier Kolloen.

Obduksjon

Kvinnen blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, der blant annet dødsårsaken vil bli undersøkt.

Samtidig fotsetter politiet den tekniske og taktiske etterforskningen i saken.

— Den pågrepne har vært i kontakt med politiet tidligere. Han var domfelt én gang på slutten av 1990-tallet, og har vært bøtelagt én gang etter det, men det er ingen alvorlige forhold, sier Kolloen.

Den drepte 30-åringen var mor til et mindreårig barn. Barnet befant seg ikke i leiligheten natt til søndag, men hos andre familiemedlemmer av kvinnen.