38 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) i Finnmark er smittet av svineinfluensa (H1N1), opplyser garnisonssjef Jørn Erik Berntsen til Aftenposten.no.

– Ti personer har fått verifisert influensa A, mens det er 28 andre som har influensalignende symptomer, men som vi ikke har hatt kapasitet til å ta prøver av. Vi behandler alle som om de har svineinfluensa, om den er verifisert eller ikke, sier Berntsen.

De 38 soldatene er nå isolert fra de andre ved leirens sykestue og andre passende husrom, og garnisonssjefen ser ingen grunn til å tro at det ikke blir flere smittetilfeller.

– Vi antar at tallet på smittede kommer til å øke i løpet av uken, men så flate ut til helgen, etter hvert som de som ble smittet først er friske og kan skrives ut, sier han.

Det første smittetilfellet ble oppdaget i forrige uke.

Berntsen understreker at ingen av de 38 har blitt alvorlig syke, det er snakk om milde influensasymptomer. Han kjenner ikke til om noen av de smittede soldatene kan ha underliggende tilstander som kan sette dem i risikosonen for å få en mer alvorlig utgave av influensa, som for eksempel astma.

– Men vi må huske på at dette er unge, spreke folk i sin beste alder, sier han.

Alle får legeoppfølging og behandling av medisinsk personell i leiren.

– De får god pleie og masse omsorg, forsikrer Berntsen.

Folkehelseinstituttet undersøker nå om dette kan være Norges største utbrudd av influensaen til nå.

Garnisonen i Sør-Varanger ligger på Høybuktmoen i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Leiren er underlagt Hæren.

Det er rundt 600 mennesker i garnisonen. Grensekompaniet deltar i vaktholdet av Norges 196 kilometer lange grense mot Russland.