Bevæpnet politi omringet huset til 35-åringen i Kviteseid ved 18-tiden fredag kveld. Da hadde han per telefon framsatt drapstrusler mot politiet.

Overga seg

Ikke før lørdag formiddag i 11-tiden overga mannen seg. Da tok politiet seg inn i huset. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk. I løpet av kvelden og natta løsnet imidlertid 35-åringen flere skudd med haglgeværet sitt.

— Om skuddene var ment å treffe politifolk, eller om han skjøt i lufta, får etterforskningen vise, forteller fungerende politimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.

Hjelp fra Oslo

Mannen, som er tidligere straffedømt, er siktet for å ha framsatt drapstrusler mot politiet.

— Han er nå i vår forvaring og vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag, sier Karlsen.

Ett hus i nærområdet ble evakuert under politiaksjonen, og politiet i Telemark fikk assistanse fra beredskapstroppen ved Oslo politidistrikt. I løpet av kvelden og natta pratet politiet med mannen på telefon.

Da han lørdag formiddag overga seg, hadde 35-åringen forskanset seg i om lag 17 timer.

Likte ikke besøk

Trolig var det ett besøk av en politimann fredag som fikk det til å koke over for mannen, men politimester Karlsen vil ikke si noe om hva dette oppdraget gikk ut på.

— En lensmannsbetjent var på oppdrag i huset, og drapstruslene som ble framsatt virker å ha sammenheng med dette oppdraget, uten at jeg vil si noe om hva det gikk ut på, sier Karlsen.

(NTB)