— Han erkjenner de faktiske forholdene, altså å ha gjort noe, men når det blir dette med straffskyld, så ønsker ikke jeg å kommentere det med tanke på bakgrunnshistorien han har med psykiske problemer, sier 35-åringens forsvarer Stian Kristensen til NTB.

Politiet avhørte mandag de to siktede etter drapet på en 57 år gammel kvinne i Tvedestrand søndag. Kvinnen ble trolig drept med stump vold, ifølge Fædrelandsvennen

18-åringen fra Tvedestrand-distriktet som er siktet for medvirkning, har heller ikke tatt noen stilling til siktelsen. Politiet mener begge var i leiligheten da drapet skjedde.

— Han har vært i avhør og gitt en forklaring på hva som har skjedd, men han ønsker ennå ikke å ta stilling til om han vil erkjenne straffskyld eller ikke, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NTB.

Begge til psykiatrisk vurdering

35-åringen som er siktet for drapet på sin fostermor, er ifølge VG tidligere dømt for tyveri, trusler og narkotikalovbrudd. Han skal ha slitt med store psykiske problemer siden oppveksten. Det har ifølge VG ikke tidligere blitt konkludert med at mannen er strafferettslig utilregnelig.

Også 18-åringen skal ifølge forsvarer Ole Devold ha psykiske problemer.

— Vi har bedt om at han får legetilsyn slik at man kan få tatt en vurdering på om han bør få psykiatrisk behandling i stedet for varetektsfengsling. Han er nå i aller høyeste grad preget av hendelsen. Han har nylig fylt 18 år, så han er også relativt ung, sier Devold.

Det vil nå bli foretatt utredninger for å undersøke om begge kan straffes for forholdene de er siktet for, bekrefter politiadvokat Søfteland overfor NTB.

Varetektsfengsles

Begge de to, som skal være bekjente, ble pågrepet rundt midnatt søndag. Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

— Planen er å varetektsfengsle 35-åringen tirsdag og 18-åringen onsdag, eventuelt onsdag, sier politiadvokaten.

18-åringen som er siktet for medvirkning har samtykket i varetektsfengsling. Den drapssiktede 35-åringen har ikke gitt noe endelig svar på dette ennå, bekrefter forsvarer Kristensen overfor NTB like etter klokken 23 mandag kveld.

Den døde blir obdusert, og det er ifølge politiet ventet at de første svarene fra obduksjonen vil foreligge tirsdag.

Brann

Saken startet som en melding til politiet klokka 19.34 søndag om et mindre branntilløp i et hus ved Holt Camping, om lag tre kilometer vest for Tvedestrand sentrum. Brannalarmen var blitt utløst i forbindelse med steking av bagetter.

Da politiet rykket ut fant de kvinnen død i leiligheten. Motiv, eventuelt drapsvåpen og dødsårsak vil ikke politiet si noe om av hensyn til etterforskningen. De siktede ble ikke pågrepet på eller rundt åstedet.

Det er ifølge politijuristen ikke andre mistenkte enn de to pågrepne. Politiet mener de har dannet seg et godt bilde av hva som har skjedd, og hvorfor. Men de er foreløpig sparsomme med detaljer.

Politiet har sikret spor og bevis på åstedet. De har også sikret seg film fra overvåkingskameraene på campingplassen.