Ifølge leder for etterretningstjenesten i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Dagfinn Torstveit, ble til sammen 33 personer pågrepet i den samordna aksjonen i helgen. 14 fra Karmøy, 15 fra Vindafjord og 4 på Stord. Det ble beslaglagt amfetamin, hasj og Rivotril samt til sammen 130.000 kroner i kontanter.

— Det er for tidlig å si hvor mye stoff vi har beslaglagt totalt. På Karmøy beslagla vi til sammen noe over 50 gram amfetamin, sier Torstveit til aftenbladet.no.

Den ene pågripelsen på Stord var væpnet, da man mistenkte at personen hadde våpen.

— Dette viste seg å stemme. Mannen var bevæpnet med kniv og vi fant også et ladd våpen, sier Torstveit.

Søndag ettermiddag sitter tre personer fortsatt i varetekt.

Ifølge Torstveit var formålet med aksjonen å røske opp i det lokale narkomiljøet.

— 33 mann er mye. Det et stort narkomiljø her. Det viser at narkotika også har kommet til de indre bygder. Vi ønsker røske opp i dette miljøet og vi kommer til å gjøre det igjen. Ingen skal kjenne seg trygge, sier Torstveit.

Totalt var 24 tjenestemenn involvert i helgens aksjon, som har vært planlagt siden juni. Personellet kom fra utrykningspolitiet, spesialenheten i Oslo, etterretningstjenesten i Haugaland og lokale tjenestemenn.

— Vi har fått penger fra politidirektoratet til å gjennomføre dette. Det inkluderer støtte av personell. Fem tjenestemenn fra Oslo bisto oss i denne aksjonen og har også hatt en egen undervisningsdag med oss som tilførte mye, sier Torstveit.

Noen av de pågrepne var allerede kjent av politiet, men flere var ukjente.

— Vi har nå mye ny informasjon og bedre oversikt over dette miljøet. Vi er veldig fornøyd med helgens aksjon, sier Torstveit.