De to skal uprovosert ha slått ned mannen da han klaget på festbråk i nabolaget i helgen.

32-åringen ble erklært død på Oslo universitetssykehus klokken 1.10 natt til mandag, og politiet utvidet siktelsen mandag morgen.

— De to er nå siktet for grov vold med døden til følge. De har trolig i fellesskap gått løs på 32-åringen, og volden skal ha vært uprovosert, opplyser politiadvokat Nora Ingebrigtsen i Follo politidistrikt til NTB.

Avhørt

32-åringen ble slått ned i Apalveien i Askim da han gikk bort til et nabohus og klaget over bråk fra en ungdomsfest som fant sted der.

Ingebrigtsen vil ikke kommentere hva de to siktede har forklart i avhør.

— Jeg vil ikke kommentere hvordan de stiller seg til siktelsen, eller hva de har forklart om det som skjedde. Så langt i etterforskningen er det ikke noe som tyder på at flere vil bli siktet i saken, sier politiadvokaten.

Mannen, som var formann i velforeningen, ble slått ned utenfor huset, og politiet ble varslet klokka 00.15 natt til søndag. Han ble deretter fløyet til Ullevål sykehus i Oslo, der han ble behandlet for livstruende skader.

Ber om fire uker

De siktede skal fremstilles for varetektsfengsling i Heggen og Frøland tingrett i Mysen mandag.

— Vi kommer til å be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. I to av ukene ber vi om full isolasjon, sier Ingebrigtsen.

Hun vil ikke si noe om hva slags skader mannen ble påført, eller om de siktede er kjent for politiet fra før.

Flere vitner er så langt avhørt i saken, og arbeidet fortsetter mandag.