Bergenspolitiet fikk en travlere dag enn forventet under prinsessefeiringen i går.

— Vi har diskutert litt frem og tilbake, og er kommet frem til at det må ha vært godt over 30.000 mennesker i byen da de kongelige spaserte langs Bryggen, sier sjef for ordensavdelingen, politiinspektør Harald Antun til Bergens Tidende.

Ekstramannskaper

Han ønsker av sikkerhetsgrunner ikke å si hvor mange politifolk som var i aksjon lørdag, men forteller at politiet så seg nødt til å kalle inn ytterligere ekstramannskaper på grunn av den enorme publikumstilstrømmingen.

— Da vi så det fine været, fryktet vi at det skulle bli så mye folk. Men frykten var ubegrunnet. Publikum var helt fantastisk og oppførte seg helt eksemplarisk, skryter Antun.

Slottet fornøyd

Bergenserne fikk se et uvanlig velkledd politikorps i går.

— Uniformen vi brukte var av typen T-1, som er vår pen-uniform. Det betyr hvit skyggelue, pen bukse og jakke uten refleksstripe. Vi bruker den kun til 17.mai, festspill og kongebesøk, forteller Antun.

Også Slottet var tilfredse med hvordan prinsessens fødselsdag ble håndtert av politiet. ý Vi er særdeles godt fornøyd med arrangementet, sier Slottets pressetalsmann, Svend Gj. Gjeruldsen.

Det var i går kveld ikke rapportert noen uønskede hendelser i forbindelse med de kongelige arrangementene.

KLAPP OG KLEM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn klarer ikke å skjule kjærligheten til hverandre.
FOTO: KNUT STRAND