— Jeg håper depotet skal være på plass allerede i løpet av 2007, sa fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) da Stortinget i går debatterte Fedje-depotet og oljevernberedskapen langs kysten.

Debatten ble en forestilling spekket med giftige replikker og syrlige utfall mot dem som i sin tid besluttet å flytte Fedje-depotet til Florø, det vil si Bondevik II-regjeringen.

— Det måtte altså skje en alvorlig ulykke før depotet ble gjenopprettet, sa Bård Hoksrud (Frp), og minnet om «Server»-forliset. Prislappen for miljøoppryddingen etter ulykken er passert 200 millioner kroner.

SVs Hallgeir Langeland gikk rett i strupen på Høyre-representanter som kritiserte den rød-grønne regjeringen for manglende oljevernberedskap på Fedje.

— Både Øyvind Halleraker og Børge Brende var med å legge ned depotet i 2005. De gjorde det med åpne øyne. Derfor stiller de politikken i vanry når de kritiserer oss, sa Langeland, og kalte Høyre-representanters opptreden for det reneste «narrespill».

Høyres Børge Brende reagerte kraftig på Langelands utfall, og minnet om at det bare er en uke siden SV-representanten fikk påtale av stortingspresidenten for upassende språkbruk.

Gunnar Kvassheim (V) innrømmet at det var feil å nedlegge hoveddepotet på Fedje.

Ifølge Helga Pedersen vil bevilgningen i revidert nasjonalbudsjett innebære en «kraftig styrking av oljevernmateriellet på Fedje og etablering av en øvet mannskapsstyrke som kan mobilisere og betjene utstyret».