Det var fredag morgen at fikk politiet melding om bråk i en leilighet i Alnagata, hvor 20-åringen var på besøk hos to menn på 28 og 31 år.

Politiet rykket ut og fant tre menn med stikkskader. Alle tre ble kjørt til Oslo universitetssykehus — Ullevål, der 20-åringen døde.

Fredag ettermiddag ble det tatt ut foreløpige siktelser mot 28-åringen og 31-åringen. Oslo politidistrikt opplyser at siktelsene kan bli utvidet, men at det uansett ikke vil skje i helgen.

Domfelt tidligere

Fengslingsmøte i saken vil tidligst holdes mandag, opplyser politiet. Alle de involverte er etnisk norske og er tidligere kjenninger av politiet. Minst én av dem er domfelt fra før.

Politiet avhørte fredag 31-åringen, som har de letteste skadene. Han er utskrevet fra sykehuset og blir sittende i politiets varetekt inntil videre. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen vil ikke fortelle hva som kom fram i avhøret.

28-åringen er hardt skadd, men utenfor livsfare.

Ukjent våpen

Politiet avventer videre forklaringer fra begge og vil bruke helgen til avhør av dem, samt av vitner.

De første meldingene fra politiet gikk ut på at de tre mennene var stukket med kniv. Fredag ettermiddag ville politiet likevel ikke bekrefte at stikkvåpenet var kniv.

Rohde kunne fortelle at leiligheten i Alnagata bar klart preg av å være et åsted, men ville ikke gå nærmere inn på funnene som er gjort.

Politiet vet ennå ikke om flere kan ha vært involvert i episoden, men understreker at det ikke letes etter noen flere gjerningspersoner.

Ønsker tips

— Vi har hatt en rundspørring i området, men vi leter foreløpig ikke etter noen. Vi ønsker ikke å skape frykt ved å gi inntrykk av at en gjerningsmann går løs. Publikum kan føle seg trygge. Vi er på stedet og i området og prioriterer denne saken, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB fredag morgen.

Politiet rykket ut med store styrker til Alnagata 20 etter meldingen om knivstikking fredag morgen, og oppfordrer folk som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt.

— Vi vil gjøre alt for å kartlegge omstendighetene rundt hva som skal ha skjedd, sier politiinspektør Rohde.