Utgangspunktet for saken var en bil som ble stoppet på Svinesund sent om kvelden søndag 21. november i fjor. Politiet fant 45 kilo hasj i bilen. Kureren gikk med på å samarbeide med politiet, og fortalte at han skulle møte mottakerne i Vestby samme natt.

Politiet tok oppstilling på det avtalte stedet, og klokken 1 ankom to personer i en annen bil. Ransaking av bilen avslørte til sammen 250.000 kroner. Politiet mener pengene skulle brukes til å betale hasjpartiet.

Hasjen og pengene ble fraktet til politihuset i Sarpsborg. Beslaget ble dokumentert med videokamera. Men da etterforskerne i mai i år skulle finne fram bevisene på nytt, var alle pengene forsvunnet, skriver Aftenposten.

– Vi ser alvorlig på dette, men ettersom saken er under etterforskning, er det lite vi kan uttale oss om foreløpig. Vi er nødt til å skaffe oss en oversikt over rutinene ved det aktuelle politidistriktet. Vi må også finne ut hvilke personer som kan ha hatt tilgang til beslaget. Vi har som mål at saken skal være ferdig etterforsket i løpet av høsten og legger en omfattende innsats i dette, sier etterforskningsleder Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker.

Til tross for at pengene er borte, er de to mennene som var i bilen der pengene ble funnet i Vestby, tiltalt for forsøk på å kjøpe hasjpartiet. Saken gikk i Halden tingrett i forrige uke, og dom faller denne uken.