Raset gikk øst for fjellet Roaldshornet klokka 14 fredag.

— Skredet var 150 til 200 meter bredt, og det var betydelige snømengder som raste ut, sier stabssjef Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Den 25 år gamle mannen ble funnet bevisstløs i snømassene. Han fikk førstehjelp på stedet og ble fraktet til Ålesund sjukehus med luftambulanse. Senere bekreftet politiet at mannen var omkommet.

Ingen savnede

Politiet har ingen indikasjoner på at flere personer kan befinne seg i snømassene. 25-åringen var sammen med fire andre i området. De fire har opplyst til politiet at de ikke så noen andre i området da raset gikk. Hunder ble fløyet inn fra Dombås for å undersøke stedet. Hundene har gått over en del av området som de fire ikke hadde oversikt over, men uten resultater. Det er heller ingen personer som er meldt savnet etter raset. - Det er ingenting som tyder på at flere ble tatt av skredet, sier Kåre Hanken.

Beredskap

Fredag ettermiddag ble letingen i skredområdet derfor innstilt, men en gruppe på mellom 20 og 30 personer er i beredskap i nærheten i tilfelle det skulle komme nye meldinger. De har også seks hunder med seg. Ifølge Stabssjef Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt tyder mye på at det var 25-åringen selv som utløste snøskredet, men dette var ikke endelig avklart fredag. Området der raset gikk er et populært skiutfartssted. Det er flere slalåmbakker i nærheten, men skredet gikk utenfor de preparerte bakkene. (NTB)