— Vi har opplevd en ekstremt stor kundetilstrømning i år, sier en fornøyd Stocknet-eier, Erlend Bruvik, til Bergens Tidende.

— Nå var det ekstraordinær laber interesse for aksjer for ett år siden, men veksten er langt større enn vi hadde forestilt oss. Vi hadde alene 76.000 handler over vårt system i februar. Samlet hadde private via nettbaserte tjenester 240.000 handler i februar. Dette utgjorde 35 prosent av handlene på Oslo Børs. En vekst fra 65.000 handler og 27 prosent av totalantallet i 2003.

Litt økning også på volum

Det er fortsatt slik at det er de store profesjonelle investorene som står for over 97 prosent av omsetningsverdien på børsen. De private kjøperne har økt sin andel fra 2,5 prosent i februar i fjor til 2,6 prosent i år.

Det dreier seg allikevel om store beløp. Omsettes det en dag for ca. to milliarder på børsen, så er 2,6 prosent ca. 50 millioner kroner fra private - eller ti milliarder på årsbasis.

Ikke for sent

— Når vi ser på hvordan aksjemarkedet har utviklet seg siste år, så er det klart at man i etterkant kan si at man skulle gått inn i fjor. Det er imidlertid ikke for sent å gå inn. Når vi hvor lite det er å hente på rentene nå, så er det mange som vender seg mot aksjer selv om det nok generelt er for sent for å kjøpe på bunn for å få en kjapp gevinst. Vi ser at mange handler aksjer også fordi det er gøy. Det blir nærmest en hobby å handle for 20-30.000 kroner, for å se om man kan tjene litt på det. Det kan være små svingninger som gir litt av seg, og da spiller det egentlig ikke så stor rolle om markedet er på topp eller ei, sier Bruvik. Selv handler han ikke aksjer.

— Vår virksomhet er eksponert i forhold til aksjemarkedet på en helt annen måte. Handlene gjennom vårt system gjenspeiler temperaturen i markedet.

I fire land

Stocknet har nå etablert seg som aksjehandelssted i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland.

— Vi har nå ansatt franske medarbeidere, og arbeider for en snarlig etablering også der, sier Bruvik til Bergens Tidende.