Mannen som falt ned i turbinrøret i natt, ble lokalisert av dykkere i formiddag. Ulykken skjedde ved en gammel kraftstasjon i Vennesla i Vest-Agder.

— Den savnede personen er funnet omkommet. Han er hentet opp fra tubinrøret, bekrefter politibetjent Cathrine Fossnes, ved Vennesla og Iveland politidistrikt, til fvn.no.

Klokken ni i dag tidlig gjenopptok redningsdykkere fra brannvesenet søket etter den da antatt omkommede kristiansanderen, etter at de klokken tre natt til i dag avsluttet redningsaksjonen.

Ifølge Fossnes tok det ikke så lang tid fra søket ble gjenopptatt til den savnede 23-åringen ble funnet omkommet, ifølge fvn.no .

Den omkomne 23-åringen er fra Kristiansand, men har midlertidig bostedadresse i Vennesla. 23-åringen havnet på en eller annen måte i tubinrøret, og hans 40 år gamle kamerat hoppet etter kristiansanderen for å forsøke å redde ham.

Holdes i kunstig koma

40-åringen ble reddet opp av tubinrøret av dykkere fra brannvesenet, og ble sterkt nedkjølt kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— Mannen vi har fått inn er skadet og under behandling. Foreløpig ser det ut til at det skal gå greit, opplyser vakthavende kirurg ved Sørlandet sykehus Kristiansand, til fvn.no klokken ni tirsdag morgen.

Ifølge politiet ligger mannen i kunstig koma. Han var ved bevissthet da han ankom sykehuset.

Var på guttetur

Det var en 23 år gammel mann fra Vennesla som meldte fra om ulykken. Han er avhørt av politiet, og det har kommet frem at de tre mennene var på guttetur i området i går kveld.

— De skal ha kjørt bil inn i området, og så et stykke til fots. Vi har ikke grunnlag for å mistenke at det er noe annet som skal ha skjedd, sier politioverbetjent Jon Thomas Homme i Vennesla og Iveland politidistrikt, til fvn.no.

Ifølge Homme betrakter politiet det hele som et rent uhell. Krimteknikere er på stedet for å prøve å finne ut hvordan ulykken kunne skje.

Falt fem meter

Det var klokken 00.59 natt til i dag at politiet fikk inn melding om den dramatisk hendelsen. Både politi, ambulanse, luftambulanse og redningsdykkere rykket ut, og klarte altså å redde opp 40-åringen.

Klokken tre i natt avsluttet ble redningsaksjonen avsluttet, og redningsarbeiderne antok da at 23-åringen hadde omkommet.

Politiet kjenner ikke til hvor dypt det er i turbinen.

— Men det må jo tydeligvis være forholdsvis dypt. De har jo falt fem meter. Og det er ikke lett å komme opp sånne rør. Det er heller ikke lett å få noen opp, fastslår operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt.