I januar ble fem Statoil-medarbeidere drept i terrorangrepet i In Aménas i Algerie.

Siden 1984 har totalt 23 personer mistet livet mens de var på jobb utenlands for Norges største selskap, skriver Aftenbladet.

— Vi har ikke elektronisk arkiv fra før 1984. Selskapets aktivitet i utlandet var imidlertid begrenset før dette, og det er derfor grunn til å tro at det ikke var dødsfall utenlands i årene fram til 1984. Vi kan imidlertid ikke utelukke det, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.

Også personer som mistet livet på jobb for selskapene Saga og Hydro, før disse ble en del av Statoil, er med i oversikten.

— Statistikken innbefatter alle ansatte som har omkommet mens de var på arbeid i utlandet, selv om hendelsene ikke var direkte knyttet til deres arbeid, sier Skauby.

Statoil har ikke vært i kontakt med de omkomnes pårørende i denne sammenhengen og ønsker derfor ikke å offentliggjøre navnene til de som ikke allerede er navngitt i media.

  • «Estonia»-forliset, 28. september 1994 Natt til 28. september 1994 sank den estiske passasjerferja MF «Estonia» i Østersjøen, på vei fra Estlands hovedstad Tallin til Stockholm i Sverige. 852 mennesker mistet livet. 137 overlevde. Forliset er den største skipsulykken i Europa etter andre verdenskrig. Om bord var en gruppe ansatte fra Statoils avdelinger i Sverige. Ni av dem mistet livet.
  • Skipsforlis, Færøyene, 5. desember 1994 Statoils kysttanker «Stathav» kantret ti minutter etter avgang fra Færøyenes hovedstad Torshavn. Skipet hadde nylig gjennomgått sikkerhetskontroll. Mannskapet på to, Otto Petersen (59) og Henry Frederiksberg (53), begge fra Færøyene, omkom.
  • Bilulykke, Sverige, 29. juni 1994 En Statoil-ansatt selger omkom i en frontkollisjon med lastebil.
  • Ransforsøk, Polen, 10. august 1996 En av Statoils bensinstasjoner i Modlinska i Polen ble forsøkt ranet. To medarbeidere var på jobb da hendelsen fant sted. Den ene av disse, en mann fra Polen, ble skutt og drept i ransforsøket.
  • Bilulykke, Irland, 11. oktober 2002 Fører av tankbil med diesel omkom i forbindelse med at bilen havnet utenfor veibanen. Ingen andre kjøretøy var involvert.
  • Brann, Danmark, 19. august 2002 Én person omkom da det begynte å brenne på prosessanlegget ved Kalundborg-raffineriet på Jylland i Danmark.
  • Flystyrt, Atlanterhavet, 1. juni 2009 I svært dårlig vær styrtet Air Frances rute 447 fra Rio de Janeiro til Paris natt til 1. juni. I tre og et halvt minutt var flyet i fritt fall, før det traff havoverflaten med enorm kraft. Alle de 228 menneskene i flyet omkom. Ulykken skyldtes en blanding av tekniske og menneskelige feil. Tre Statoil-ansatte døde: Marcela Pellizon (29) og Gustavo Peretti (30) fra Brasil, og Kristian Berg Andersen (37) fra Norge.
  • Terrorangrep, Algerie, 16. januar 2013 16. januar 2013 angrep terrorister gassanlegget i In Aménas i Algerie og tok gisler fra en rekke land. Da angrepet startet, var 17 Statoil-ansatte på anlegget. Lørdag 19. januar angrep den algeriske hæren anlegget, og gisselsituasjonen var over. Fem Statoil-ansatte mistet livet: Tore Bech (58), Victor Sneberg (56), Hans M. Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35).