• SKJERMES: Pårørende som vil være i fred for pressen under rettssaken mot Anders Behring Breivik, får tilbud om å gå med et klistremerke med teksten» No interviews, please».

    FOTO: Ole Berg-Rusten

Klistremerke varsler mediene

«No interviews, please» er Utøya-pårørendes klare tale.

Pårørende som vil være i fred for pressen under terrorrettssaken, får tilbud om å bruke et klistremerke på jakkeslaget der budskapet er «No interviews, please».

- Slik vil vi prøve å hjelpe pårørende som ikke ønsker å la seg intervjue av mediene, sier John Hestnes, som leder den lokale støttegruppen for dem som ble berørt av terroren i regjeringskvartalet.

Hestnes, som også er styreleder i den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, sier det han frykter mest i forbindelse med rettssaken, er at pressen, og da kanskje i første rekke utenlandske medier, vil rapportere for detaljert om de grusomheter som kommer fram i rettssaken.

Stort sett fornøyd

Hestnes sier Støttegruppen stort sett er fornøyd med måten Oslo tingrett så langt har lagt forholdene til rette for støttegruppen på.

- Retten har gjort en kjempejobb, og blant annet holdt flere møter med oss. Det samme har aktoratet gjort. Det er vi glade for, sier Hestnes.

- Jaget vekk

Det eneste Støttegruppen ikke er fornøyd med så langt, er ifølge Hestnes at flere av dem som befant seg i regjeringskvartalet og dets nærområde da det smalt, verken har fått plass i tingretten eller på Grand Hotel, der hele rettssaken vil bli overført.

- Mange av dem som var i nærområdet og ikke ble fysisk skadd da det smalt 22. juli, ble jaget vekk. De er ikke registrert i systemet, men flere av dem sliter med ettervirkninger av sjokket, sier Hestnes til NTB. Han mener også denne gruppen burde fått tilbud om plass for å følge rettssaken eller overføringen av den.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra 22juliSlik rammet 22. juli

50 historier: Slik ble de rammet av terroren.


Dette skjedde i Oslo

Anders Behring Breivik om «point of no return».


Dette skjedde på Utøya

Slik var massedrapsmannens rute på Utøya.


Spørsmål om rettssaken?

Hvem, hva, hvor og når i rettssaken mot Breivik.


Dette er aktørene

Dette er aktørene i det største rettsoppgjøret i Norge etter 2. verdenskrig.