• SKJERMES: Pårørende som vil være i fred for pressen under rettssaken mot Anders Behring Breivik, får tilbud om å gå med et klistremerke med teksten» No interviews, please».

    FOTO: Ole Berg-Rusten

Klistremerke varsler mediene

«No interviews, please» er Utøya-pårørendes klare tale.

Pårørende som vil være i fred for pressen under terrorrettssaken, får tilbud om å bruke et klistremerke på jakkeslaget der budskapet er «No interviews, please».

- Slik vil vi prøve å hjelpe pårørende som ikke ønsker å la seg intervjue av mediene, sier John Hestnes, som leder den lokale støttegruppen for dem som ble berørt av terroren i regjeringskvartalet.

Hestnes, som også er styreleder i den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, sier det han frykter mest i forbindelse med rettssaken, er at pressen, og da kanskje i første rekke utenlandske medier, vil rapportere for detaljert om de grusomheter som kommer fram i rettssaken.

Stort sett fornøyd

Hestnes sier Støttegruppen stort sett er fornøyd med måten Oslo tingrett så langt har lagt forholdene til rette for støttegruppen på.

- Retten har gjort en kjempejobb, og blant annet holdt flere møter med oss. Det samme har aktoratet gjort. Det er vi glade for, sier Hestnes.

- Jaget vekk

Det eneste Støttegruppen ikke er fornøyd med så langt, er ifølge Hestnes at flere av dem som befant seg i regjeringskvartalet og dets nærområde da det smalt, verken har fått plass i tingretten eller på Grand Hotel, der hele rettssaken vil bli overført.

- Mange av dem som var i nærområdet og ikke ble fysisk skadd da det smalt 22. juli, ble jaget vekk. De er ikke registrert i systemet, men flere av dem sliter med ettervirkninger av sjokket, sier Hestnes til NTB. Han mener også denne gruppen burde fått tilbud om plass for å følge rettssaken eller overføringen av den.

Les også:

Siste fra 22juliSlik rammet 22. juli

50 historier: Slik ble de rammet av terroren.


Dette skjedde i Oslo

Anders Behring Breivik om «point of no return».


Dette skjedde på Utøya

Slik var massedrapsmannens rute på Utøya.


Spørsmål om rettssaken?

Hvem, hva, hvor og når i rettssaken mot Breivik.


Dette er aktørene

Dette er aktørene i det største rettsoppgjøret i Norge etter 2. verdenskrig.