• FÅR SKRYT: Aktor Svein Holden.

    FOTO: SCANPIX

- Godt håndverk

Statsadvokatene viser meget godt aktor-håndverk, mener Harald Stanghelle.

Mens Inga Bejer Engh ledet utspørringen av Breivik i går, er det hennes kollega Svein Holden som har overtatt utspørringen i dag.

I går nektet Breivik å svare på spørsmål om reisen til Liberia, der han hevder han møtte en serbisk nasjonalist. I løpet av dagen sa han over hundre ganger at han ikke ville svare.

- Gjør god jobb

Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, er leder for mediegruppen for 22. juli. Han mener Engh gjorde en meget god jobb, til tross for at det kom sparsomt med opplysninger fra Breivik.

Les også

Droppet hilsen

Breivik droppet høyreekstrem hilsen etter ønske fra ofrene.

Droppet hilsen- Hun har en høflig, men veldig borende stil. Hun greier å avkle Breivik det grandiose verdensbildet han tegner i sitt manifest. Det gloriøse blir grått. Hun slår sprekker i det selvbildet han prøver å skape, sier Stanghelle.

Tirsdag fikk Engh kritikk fra kommentarorer for at hun snakket til Breivik som til et barn. Onsdag la hun om stilen og ble mer konfronterende.

- Spisser seg til

- Vi ser relativt ofte i den typen utspørringer over lang tid, at aktor begynner forsiktig, men så tilspisser det seg etter hvert, sier Stanghelle.

- Prøvde hun virkelig å få Breivik til å svare, eller ville hun demonstrere at han ikke ønsket det?

- Begge deler. Jeg tror hun prøver å avdekke fakta. Hun illustrerer at slik han fremstiller seg selv i kompendiet, som en viktig brikke i en verdensomspennende, antiislamsk motstandsbevegelse, det blir redusert til noe mer prosaisk.

Aktoratet er ferdig med utspørringen om Knights Templar. I dag er det statsadvokat Svein Holden som spør om Breiviks tilknytning til frimureriet, hans næringsvirksomhet, aksjehandel og økonomiske situasjon.

Breivik har så langt svart på spørsmålene han har fått.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra 22juli

Bilder

IMPONERT: Helge O. Svela. FOTO: SCANPIXSlik rammet 22. juli

50 historier: Slik ble de rammet av terroren.


Dette skjedde i Oslo

Anders Behring Breivik om «point of no return».


Dette skjedde på Utøya

Slik var massedrapsmannens rute på Utøya.


Spørsmål om rettssaken?

Hvem, hva, hvor og når i rettssaken mot Breivik.


Dette er aktørene

Dette er aktørene i det største rettsoppgjøret i Norge etter 2. verdenskrig.