Torsken-mannen ble pågrepet like før jul i 2001. Tre måneder senere ble presten i bygda siktet for å ha forgrepet seg mot flere barn, og å ha lastet ned over 3.500 barnepornobilder til sin hjemme-PC. Denne saken kommer opp 24. april.

Flere saker

Omtalen av de to sakene har ført til at flere saker er kommet frem i lyset. Sist onsdag informerte barnevernstjenesten i Torsken kommunestyret om de omfattende utfordringene tjenesten står overfor.

Troms Folkeblad oppsummerer de 21 sakene slik:

— Fem meldinger omhandler incest - ett eller flere barn i samme familie der foreldre eller nærstående voksne er overgriper.

— Ni meldinger handler om voksne som kommer i kontakt med barn gjennom egne barn eller stebarn.

— Én melding dreier seg om kontakt med voksne og barn opprettet gjennom internett.

— Seks meldinger karakteriseres av barnevernstjenesten som forhold med barn og ungdom hvor nysgjerrighet og utforskertrang har tatt overhånd og unormal utforskning av egen seksualitet er kommet ut av kontroll.

Høy strafferamme

To av de fem tilfellene som kommer opp for retten mandag er så alvorlige at de sidestilles med samleie. Det dreier seg om to jenter som over ti år skal ha blitt misbrukt av mannen i slutten av 30-årene.

-Det mest alvorlige tilfellet har en strafferamme på 21 års fengsel fordi fornærmede var under ti år da overgrepene startet, sier førstestatsadvokat Lars Fause til NTB.

De tre andre barna har ifølge tiltalen vært utsatt for utuktige handlinger som har en lavere strafferamme. Statsadvokaten antyder at det vil bli lagt ned påstand om erstatning.

(NTB)