— 19-åringene har lokale frostskader og skal være her til observasjon og mulig behandling. Jeg har fått opplyst at de er ved godt mot, sier informasjonssjef ved Telemark sentralsjukehus, Øivind Johannesen til NTB.

De to 19-åringene som onsdag ettermiddag forsvant ved Gaustatoppen i Telemark, ble torsdag kveld funnet i live. Kvinnene ble brakt med helikopter til sykehus.

De to ble oppdaget av et Sea King-helikopter ved 18-tida og bakkemannskaper fra alpingruppen klarte å ta seg fram til dem under ledelse fra Sea King-helikopteret.

— De to kvinnene var da noe nedkjølt og ble brakt til Telemark sentralsykehus i Skien, dit de kom ved 19.30-tida, opplyser vaktsjef Berit Dale ved Notodden politidistrikt til NTB.

De to var antakelig i nærheten av en hule der de har oppholdt seg i natt. Det er i hvert fall observert et svart hull på lang avstand av bakkemannskapene våre, opplyser lensmannen til TV 2.

De to kvinnene er begge elever ved Seljord folkehøyskole og har vært savnet etter at de falt utfor en bratt skrent ved Gaustatoppen onsdag kveld.

(NTB)