— Det er ikke noe nytt herfra. Vi har ikke noe å gå etter, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB like før klokken 6 mandag morgen.

Politiet trappet i løpet av natten opp letingen etter den 19 år gamle hjerneskadde kvinnen som ble meldt savnet søndag.

Det var familien som meldte henne savnet ved 17-tiden etter at hun forsvant fra hjemmet på Byåsen i Trondheim. Hun skal ha vært iført en brun, sid skinnkåpe og blå lue da hun sist ble sett.

— Hun mangler språk og kan ikke gjøre rede for seg. Det er også verdt å merke seg at hun ser langt yngre ut enn hun i virkeligheten er, sier operasjonsleder Eirik Svendsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet kan hun se ut som om hun er 12-13 år gammel. Godt over 50 personer fra politiet og Røde Kors samt flere ekvipasjer fra Norske Redningshunder ble satt inn i søket. I tillegg deltar frivillige i letingen.

Det var minusgrader og snøfall i leteområdet natt til mandag. Jenten skal være i god fysisk form og kan bevege seg over store avstander, men har ikke retningssans. 19-åringen har vært meldt savnet også ved tidligere anledninger, men har da kommet til rette etter relativt kort tid