Politiet står så å si uten spor etter gjerningsmannen som natt til søndag overfalt en 19 år gammel kvinne i en park i Stavanger. 19-åringen ble bakbundet og utsatt for det politiet mener er et voldtektsforsøk.

Kvinnen var på vei hjem fra byen da hun brutalt ble overfalt av en mann i Mosvannsparken i sentrum av Stavanger. Gjerningsmannen skal ha dratt henne inn i et buskas og bundet armene hennes på ryggen med et belte, før han forsøkte å voldta henne.

19-åringen klarte imidlertid å komme seg løs fra overfallsmannen. Delvis avkledd søkte hun tilflukt i en bensinstasjon i nærheten, der hun fikk varslet politiet. Klokken var da 3.20 natt til søndag.

– Rått og voldelig

Politiet visste søndag formiddag ikke om det var snakk om en fullbyrdet voldtekt eller et voldtektsforsøk. Hun fikk søndag bistand ved voldtektsmottaket ved Stavanger universitetssjukehus.

Operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt karakteriserer overfallet som rått og voldelig overfor NTB. Kvinnen har anmeldt overfallet til politiet og vært i et kort avhør, men etterforskerne står nærmest på bar bakke i søket etter gjerningsmannen.

Ingen spor

– Vi har et veldig dårlig signalement å gå etter. Vi leter etter en mann, men det er stort sett alt vi har for øyeblikket. Vi er veldig interessert i tips fra publikum, sier vaktleder Marianne Erland Gade ved Stavanger politistasjon til NTB søndag formiddag.

Politiet jobbet søndag med åstedsundersøkelser og kriminalteknisk og taktisk etterforskning. Politiet har også sikret seg 19-åringens klær med tanke på eventuelle spor som gjerningsmannen kan ha etterlatt seg, melder Aftenbladet.no.