— Situasjonen hanser ganske ille. Han er stabil, men har mange skader, og kritiske skader ihodet, sier konsul Laurentiu Lazar ved det norske konsulatet i Constanta til bt.no.

Sotraværingen var på misjonstur i regi Ungdom i Oppdrag. Målet med turen var å hjelpe et norsk par som driver et senter for hjemløse barn i Constantai Romania.

Ulykkenskjedde forrige onsdag ettermiddag da gruppen spilte fotball. En bilkom kjørende i stor fart på en traktorvei vedsiden av.

Mannenklarte ikke å komme seg unna, og bletruffet.

— Så vidt jeg har skjønt, spilte de fotball i et avsidesliggende område.Plutselig dukket bilen opp. 19-åringen løp av gårde for å hente ballen, og dable han truffet, sier Lazar.

Bevisstløs

Konsulen sier at 19-åringen er nå overført fra det lokalesykehuset i Constantatil Buchuresti, hvor de skal ha den beste hjernekirurgen i landet.

Enambulanse kom til åstedet etter 12-15 minutter og fraktet mannentilsykehus. Han var bevisstløs, og det er han fortsatt.

Ingenandre ble skadet i ulykken.

Detvurderes daglig om han kan bli sendt til Norge, og det vil bli gjort så fortdet lar seg gjøre i samråd med familie, lege og forsikringsselskap.

— Legene mener at han ennå ikke vil tåle flyturen, sier Lazar.

Foreldrenetil 19-åringen er i Romania, og har mandag levert en politianmeldelse avsjåføren, noe som er nødvendig for å få saken mot ham i gang.

Kriseteam på Sotra

De12 andre i gruppen er fortsatt i landet. De ønsket å bli igjen, men drar til Sotra onsdag der de vil bli tatt hånd om av kommunen og menigheten. Detsier leder i Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, til bt.no.

Organisasjonen sendte forrige torsdag et kriseteam til Constanta.ForsikringsselskapetEuropeiske assisterer også familien etter behov.

Mannens menighetiNorge, Tremorkirken på Sotra, vil etablere et kriseteam somtarseg av guttens venner i Norge.

Hvertår sender Ungdom i Oppdrag ut flere hundre mennesker påslikemisjonsturer, og denne mannen var en del av en gruppe på tilsammen287 personer som reiste til ulike destinasjoner iLatvia,Hviterussland og Romania. Nordli, sier at han ikke er kjent med at de tidligerehar opplevd en så alvorlig ulykke.