Det var rapporter fra kommisjonærer om at enkelte unge satser for mange penger på Oddsen som fikk Norsk Tipping til å ta til orde for en 18-årsgrense, og både Kulturdepartementet og Lotteritilsynet ser positivt på innstrammingen, som altså trer i kraft fra 1. januar 2004.

— Erfaring viser at Oddsen er det av våre spill som kan appellerer spesielt til ungdom. Eksperter på spillavhengighet har fortalt oss at Oddsen har egenskaper som i størst grad trigger de problematiske sidene ved pengespill, sier pressetalsmann Roar Jødahl i Norsk Tipping.

— Hva er det som gjør Oddsen så populær blant ungdom?

— Det handler jo om fotball, noe mange gutter er interesserte i fra ung alder. Dessuten er det lettere å vinne på Oddsen enn å få en tolver i tipping, sier Jødahl.

Hos fem ulike tippekommisjonærer i går ettermiddag var det ikke en eneste ungdom under 18 år å spore. Julie Utengen, som jobber på kiosken BT-hjørnet i Vaskerelven, anslår at hun har i underkant av ti faste, unge kunder som spiller på Oddsen. - Men det er aldri store beløp, kanskje 10-20 kroner. Og de spiller mest i helgene, sier hun.