Advokat Roar Vegsund presiserer overfor NTB at hans klient aldri har sagt at Søviknes har voldtatt henne.

Terje Søviknes sier han er lettet over at dette nå kommer frem.

— Jeg er veldig glad for at jenten nå uttaler at hun aldri har blitt voldtatt av meg. Det føles som en lettelse at dette kommer fram etter de store avisoverskriftene de siste dagene, sier Søviknes til TV2.no. Søviknes blir ifølge Nettavisen innkalt til avhør hos politiet rett over helgen.

Vurderer anmeldelse Jenten satt i avhør i Oslo fram til klokken 17.30 torsdag ettermiddag, og advokat Vegsund sier at spørsmålet om en anmeldelse blir avgjort over helgen.

Vegsund sier at 17-åringen i avhøret gjentok i detalj det som skjedde under Fremskrittspartiets Ungdoms samling i fjor på Skjærgården Hotel og Badepark i Langesund. Advokaten ønsker av hensyn til etterforskningen i saken ikke å gå nærmere inn på dette.

— Hun er svært sliten og har det vanskelig. Dette er årsaken til at jeg har anbefalt henne å vente til over helga med å innlevere en anmeldelse.

Belastning - Hva er begrunnelsen for at hun eventuelt ikke velger å anmelde forholdet?

— Det er allerede igangsatt etterforskning fra politiets side, og saken vil stå like sterkt for hennes egen del uten en anmeldelse. Dessuten er det en ekstra belastning å gå til en anmeldelse, sier Vegsund.

Han tilføyer at jenten ikke har endret på noe av det hun tidligere har sagt omkring det angivelige overgrepet på hotellrommet.

— En avis skriver at det har vært vitner til det som skjedde?

— Det er ingen vitner til det som skjedde inne på hotellrommet. Det er kun vitner til det som skjedde før og etter, sier Vegsund.

Se også: BTs samleside om Frp-skandalen