Ulykken skjedde da en bil med en 18 år gammel jente bak rattet mistet kontrollen over bilen og kjørte inn en møtende bil ved 14-tiden lørdag.

Politiet antar at ulykken kan skyldes vannplaning. — Det er ingen som har meldt til oss at de har sett uforsvarlig kjøring i forkant av ulykken, sier vaktsjef Arne Jessen i Agder politidistrikt til NTB.

I den ene bilen satt det et ektepar på 73 og 77 år, som begge er brakt til Vest-Agder sykehus. De er begge alvorlig, men ikke livstruende skadd. Tilstanden var for begge to stabil søndag formiddag.

I den andre bilen var det bare unge mennesker. Den 18 år gamle sjåføren hadde hatt førerkort i en måned. Hun ligger på Sentralsjukehuset i Rogaland med alvorlige hodeskader.

De fire passasjerene i bilen var to gutter på 16 år, en gutt på 17 år og ei jente på tre år. Den ene av 16-åringene omkom i ulykken. Den andre 16-åringen ligger på Vest-Agder sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. 17-åringen ligger på Haukeland sykehus med alvorlige skader. Tilstanden hans er søndag stabil.

Treåringen er innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige hodeskader. Tilstanden hennes var søndag stabil. (NTB)