Gutten taklet ikke at jenten gjorde det slutt etter at de hadde vært kjærester en kort stund, og startet en systematisk fysisk og psykisk trakassering. Han fikk etter hvert med seg kamerater i mobbingen, skriver Adresseavisen.

Trakasseringen skal har foregått gjennom internett og har blant annet gitt seg utslag i at jenten har fått slibrige tekstmeldinger og telefoner etter at gutten har utgitt seg for henne og lagt ut telefonnummeret på nettet.

Trondheim tingrett har pålagt ekskjæresten besøksforbud og politiet har gitt 16-åringen voldsalarm. Han har erkjent i politiavhør at han hadde oppsøkt henne på nettet og truet henne. Likevel fortsetter han aktiviteten.

Moren har politianmeldt datterens ekskjæreste for flere forhold, men alle anmeldelsene er henlagt. Guttens foreldre har også gått til motanmeldelse mot moren, uten at det har ført fram.

Jentens mor føler at hun og datteren ufrivillig er havnet i en situasjon der de ikke får den hjelp de har krav på.

– I Verdal koblet politisjefen inn Kripos for å spore opp gjerningsmennene som sto bak mobbingen og filmingen av en psykisk utviklingshemmet kvinne. Men her i Trondheim tar de ikke dette på alvor, mener moren. (©NTB)