— Det har vært noen forferdelige måneder, både for ham selv og hele familien. Han har vært livredd for å bevege seg ut, og har trent med voksen på å gå i Markens igjen. Han tør ikke vært ute i friminuttene på skolen. Og våger ikke å spille musikk hjemme eller bevege seg mellom etasjene uten å ha oversikten - vite at de ikke kommer for å ta ham igjen, sier guttens mor Anette Bergh Frøytlog til Fædrelandsvennen.

Sønnen hennes ble lokket ut i langfri på Tangen videregående skole 20. april. Der ble han slått flere ganger i ansiktet og dunket i bakken med knyttneven. Volden pågikk i flere minutter.

Han torde ikke si det til noen. Tre uker senere ble han truet via en pratekanal på internett.

Først da sa han fra om hva som var skjedd.

— Han kom til meg, skjelvende og med tårer i øynene og fortalte alt. Han trodde han hadde brukket kjeven. Likevel holdt han tilbake og sa ikke noe på tre uker. Vi merket jo at noe var galt, men det var tøft da han fortalte hvor ille det var. Vi måtte bruke flere dager før han anmeldte saken til politiet, forteller Bergh Frøytlog.

Forrige uke ble en 16-åring dømt for vold mot sønnen hennes. 16-åringen fra Kosovo er dømt to ganger i løpet av fire måneder, og har nå fått en fellesstraff. Han må ta fatt på 72 timers samfunnsstraff for vold, trusler og et tilfelle av heleri.

Bakgrunnen for voldsepisoden skal ha vært en jente som både sønnen hennes og 16-åringen var interessert i.